pinksterpad algemeenProef-lopen Pinksterpad (geen initiatief van de Emmaüskerk)
Pinksterpad is een jaarlijkse inspirerende wandeltocht op 2e Pinksterdag die start en eindigt in of bij een kerk. Proef de saamhorigheid van mensen uit verschillende kerken bij deze inspirerende tocht. Onderweg krijgen de wandelaars zo nu en dan iets aangereikt; een foto, een gedicht, een spreuk of iets anders dat aanleiding geeft tot gesprek. De tocht is toegankelijk voor alle leeftijden.

Pinksterpad is in 2011 voor de eerste keer georganiseerd door een aantal Hervormde PKN kerken op Goeree-Overflakkee. Sindsdien is het een jaarlijkse traditie op het eiland en hier en daar elders in het land. Pinksterpad is op 2e Pinksterdag maandag 21 mei 2018 om 13.30 uur.

't Pinksterpad is een jaarlijkse wandeltocht op ons mooie eiland -nu al voor het 8e jaar- van kerk naar kerk. Deelname is gratis. De tocht is voor alle leeftijden en toegankelijk voor rolstoelers, kinderwagens en buggy's. Dit jaar is de beurt aan Stellendam, waar de Hervormde gemeente en de Gereformeerdekerk samen met de eilandelijke werkgroep de wandeltocht organiseren. Men kan kiezen uit twee afstanden, 5 of 10 km. Het thema van dit jaar is 'Water'

De wandelaars zijn vanaf 12.45 uur al welkom bij het startpunt, de Hervormde kerk aan de Bosschieterstraat, waar koffie, thee en limonade klaar staan. Voor de aanvang van de wandeltocht kunnen de deelnemers de kerk, de powerpoint van de Ramp 1953 in Stellendam èn de tabernakel in maquette bekijken. In de kerk wordt na een korte toespraak en samenzang even na 13.30 uur het officiële startsein gegeven. Onderweg kunnen de wandelaars genieten van de prachtige natuur om Stellendam, van een goed gesprek en van een gezellige ontmoeting. De deelnemers krijgen meerdere keren iets ter overweging of ter inspiratie aangeboden. Dit kan aanleiding vormen voor een gesprek met medewandelaars.

Aan de kinderen wordt zeker gedacht. Voor hen is er van alles te doen tijdens de route. Het eindpunt is bij de Gereformeerde kerk te Stellendam. In de kerkzaal zijn meerdere activiteiten: naast kerkbezichtiging diverse muzikale verrassingen en een powerpoint over geschiedenis van de kerk. In het Forum is er een kunsttentoonstelling van ‘Kunstenmaker’ en een powerpoint van de Ramp 1953 in Stellendam. Op het kerkplein is er een gezellig zitje waar men na de wandeling kan genieten van een lekkere, hartige hap met drinken.

Deelname is gratis, en aanmeldingvooraf is niet nodig. Voor meer informatie kijk op Pinksterpad.nl (Terug naar programma.).