MUSICAL RUTH

IMG 2290Na een jaar van voorbereiding werd op 7 en 8 maart 2014 de musical Ruth in onze kerk uitgevoerd.

Ruth, een meer dan 3000 jaar oud verhaal, een verhaal uit het eerste deel van de Bijbel; uit het oude testament.
En toch is het absoluut geen dor en saai verhaal.

Henk Blom –de schrijver- die het Bijbelverhaal heeft omgewerkt naar een musical, durft ook uitstapjes te maken naar de tijd van nu.
Zoals hij zelf zegt: ,,Ik probeer steeds verbindingen te leggen met de wereld van vandaag. In 'Ruth' gaat het onder meer over allochtonen, het leven in een vreemd land. Ik heb er een lied aan gewijd maar ik laat bijvoorbeeld ook Naomi, één van de hoofdfiguren, 'eigen volk eerst' zeggen." Het verhaal is dat van een vlucht uit Juda, waar hongersnood heerst, naar buurland Moab. Blom: ,,In mijn verhaal zet ik op de grens van die twee landen douaniers neer die eerst gaan bellen of de vreemdelingen het land wel in mogen." En zo komt een Bijbelverhaal ineens heel dicht bij onze tijd.

En 3000 jaar geleden of nu; de emoties en ervaringen zijn hetzelfde: Zo kon u meegaan in overvloed en tekort, in sterven en geboorte, in liefde en minachting, in eenzaamheid en verbondenheid, in vreugde en verdriet, in discriminatie en gastvrijheid. Dit kon u zien en horen in de teksten, de liederen de kleding en de decors.

Dit is wat de stuurgroep na afloop schreef:

""""" Onze musical was geweldig. Het enthousiasme van spelers en toehoorders spatte er van af. Ons publiek heeft genoten. Op 7 en 8 maart j.l. was onze kerkzaal tot drie maal toe helemaal vol. Als u er niet bij was, bekijk dan de foto's (klik hier) en proef een beetje mee van de sfeer. En wie weet, komt er ooit nog een kans om zelf mee te doen, of gewoon toeschouwer te zijn. Alle medewerkenden kunnen het van harte aanbevelen. Super samenbindend!! """""

       IMG 2230IMG 2016IMG 2266IMG 2050