Interkerkelijk aangepaste diensten

Aangepaste kerkdiensten in 2019

13-01-2019                Ned. Herv. Kerk               Sommelsdijk               Ds. L.W. den Boer

24-03-2019                Herst.Herv.Kerk               Sommelsdijk               Ds. A. Kos

19-05-2019                Ned. Herv. Kerk               Middelharnis               Ds. M.J. Middelkoop

15-09-2019                Exoduskerk                       Sommelsdijk               Ds. J. de Visser

17-11-2019                Chr. Geref. Kerk               Middelharnis              Ds. G.R. Procee


Aanvang diensten 14:45 uur


Commissie interkerkelijk aangepaste diensten
De commissie stelt zich als doel het beleggen van kerkdiensten gericht op mensen met een verstandelijke beperking. Zij tracht dit te bereiken door het houden van kerkdiensten, waar hun 'taal' gesproken wordt zodat het meer begrijpelijk voor hen is.

De commissie is samengesteld uit leden van: de Chr. Geref. Kerk en de Geref. Kerk te Middelharnis, de Ned. Herv. Kerk te Dirksland, Middelharnis en Sommelsdijk, de Herv. Exoduskerk en de Hersteld Hervormde gemeente te Sommelsdijk.

Er worden elk jaar vijf aangepaste kerkdiensten voorbereid, welke afwisselend worden gehouden in één van de genoemde kerken. De diensten worden in deze plaatsen gehouden vanwege hun centrale ligging en i.v.m. het vervoer en de benodigde begeleiders van de bewoners van de woonvoorzieningen. Ook voor de bereikbaarheid van diegenen die begeleid zelfstandig wonen in deze dorpskernen. De woonvoorzieningen zijn: Locaties Sjaloomzorg, Willemshof en Zuidwester-Hernesseroord.  

Lid van deze commissie is namens de Emmaüskerk mevr. A. v.d. Groef, telefoon 0187-482356. e-mailcontact met mevr. A. v.d. Groef.