beamerBeamteam

Het gebruik van een beamer komt meer en meer voor bij kerken en kerkdiensten. De kerkdiensten worden er laagdrempelig door, want zoeken naar liederen in diverse bundels is niet meer nodig. Sinds 2009 is er een beamteam actief in de Emmaüskerk.

Een beamteam van acht gemeenteleden verzorgt presentaties voor alle zondagmorgen vieringen, maar ook bij bijzonder vieringen zoals de Kerstvieringen en bij activiteiten van de commissie Vorming + Toerusting. Tijdens de middagdiensten zijn er geen beamerpresentaties en zijn bezoekers van deze erediensten aangewezen op het gebruik van de eigen liederenbundels. Er wordt dan meestal gezongen uit het Liedboek Zingen en bidden in huis en kerk of te wel het nieuwe liedboek dat in 2013 verschenen is. Op verzoek, en indien mogelijk, verzorgt het beamteam ook bij andere gelegenheden een beamerpresentatie. Op tijd aanvragen is dan een vereiste.

Wat wordt er getoond via de beamer?

- mededelingen
- collectedoelen
- liturgische bloemschikkingen
- bijbellezingen
- liederen met notenschriften
- kindernevendienstprojecten

Het beamteam is uitgerust met een moderne pc en krachtige beamer. Op een scherm van drie bij twee meter zijn de beelden goed zichtbaar in onze kerk. Voor gasten die daar prijs op stellen zijn er bij bijzondere diensten boekjes met de orde van dienst (ook met een groot lettertype) beschikbaar.

Het beamteam gebruikt het OpenSong presentatieprogramma. Dit programma werkt met het database principe. Dit betekent dat het een kwestie van klikken is om een presentatie in elkaar te zetten. De achtergronden die we gebruiken bij de presentaties volgen de kleuren van het kerkelijk jaar.

Lid van het BeamTeam zijn: Teus van Buuren, John van der Knaap, André Krijger, Anton Krijgsman, Piet de Munck, Wim Stam, Peter Stienen en Frank van Wijck. 

Berichtgeving insturen voor vertoning via de Beamer?
Verzoeken om teksten te tonen in een presentatie kunnen ingediend worden tot uiterlijk 's maandagsavonds 20.00 uur voorafgaand aan de zondag die daarop volgt. Dit loopt via onze scriba die te bereiken is via het contactformulier of via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. In het pdf bestand kunt u lezen waar uw bijdrage aan moet voldoen.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de coördinator van ons beamteam Piet de Munck, telefoon 0187-642419, of met John van der Knaap, telefoon 0187-470047, die alles weet van de techniek. Ook kunt het BeamTeam een berichtje sturen via het  contactformulier of via een Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..