Adelbertabdij binnenEen goed gesprek: Met de monniken van de St. Adelbertabdij
Kom een weekend (10-12 mei 2019) tot rust, denk na, en spreek met een monnik van de St. Adelbertabdij in Egmond-Binnen. Via een geordende dagstructuur rust ervaren, via concentratie tot jezelf te komen, bezinning te stimuleren omtrent je ziel, de schepping en het gewone leven. Maak er bewust een weekend voor vrij en je zult merken dat er rust te vinden is in de stilte waar je je in begeeft. Je kunt ook mooie wandelingen en fietstochten maken in de omgeving. Er zijn diepzinnige gesprekken, en er is ‘stille tijd’ waarin iedereen zijn eigen gang gaat. Het zijn weldadige ervaringen die de drukte en de waan van alledag doorbreken en waardoor je opgeladen wordt om de wereld weer opnieuw, open en vrijmoedig in te gaan. 

AbdijgemeenschapAdelbertabdij sokkels monniken
De Sint-Adelbertabdij is een rooms-katholieke leefgemeenschap van mannen. Er is binnen de monnikengemeenschap een grote verscheidenheid van werkzaamheden. Naast de huishoudelijke taken en functies is er volop ambachtelijk werk in de ateliers. De monniken streven ernaar om met eigen arbeid in hun levensonderhoud te voorzien. In de abdij wordt ook altijd gestudeerd. Iedere monnik krijgt daarvoor gelegenheid. In functie van de geestelijke lezing (lectio divina) is bijbelstudie nodig en voor de lectuur van overige geestelijke schrijvers is studie van spiritualiteit en theologie geboden. Verder wordt iedere monnik ingewijd in de monastieke geschiedenis. Voor mensen die in betrekkelijke afzondering leven dient de geestelijke horizon royaal open gehouden te worden. De goed geoutilleerde bibliotheek biedt volop mogelijkheden voor wie zich wil verdiepen in geschiedenis, in filosofie, letteren en allerlei andere disciplines.

Adebertabdij gastenkamerPraktisch
Bij de verblijfskosten zijn inbegrepen logies, maaltijden en toeristenbelasting. We slapen in het gemoderniseerde gastenverblijf ”Deo Vacare” van het klooster. Beddengoed en handdoeken zijn aanwezig in het gastenverblijf. Alle kamers beschikken over een eigen douche en toilet en zijn op de 2e of 3e verdieping, een lift is aanwezig. We rijden gezamenlijk met eigen auto's naar Egmond-Binnen. Voor informatie en opgave kunt u terecht bij Piet de Munck, telefoon 0187642419, of via het contactformulier

×
U kunt voor dit kloosterweekend ook de folder downloaden.