abdij van berne poortKloosterweekend 20-22 mei 2022 - Abdij van Berne (Heeswijk - Dinther)
Ook zo moe van de waan van de dag, onrust, stress en herrie? Meldt u dan eens aan voor dit kloosterweekend. Het is fijn om even niets te moeten en tijd te hebben voor bezinning en gebed. Vrijdagmiddag 20 mei hopen we weer met een groep een paar dagen naar een klooster te gaan. Deze keer, zo is het plan, zijn we te gast bij de norbertijnen in Heeswijk-Dinther even voorbij 's Hertogenbosch bij de Abdij van Berne.

De norbertijnse spiritualiteit is gebaseerd op de Regel van Sint Augustinus en de idealen van Sint Norbertus. De hechte gemeenschap is sterk naar buiten gericht: ze trekken er vaak op uit en staan open voor gasten van alle achtergronden. De sfeer in het klooster is open en hartelijk. Er zijn elke dag drie gebedsdiensten. 's Morgens Lauden en Metten, rond het middaguur de Eucharistieviering en begin van de avond de Vespers.

Blad KloosterDe maaltijden worden samen met de norbertijnen gebruikt in de refter. Op de 1e etage zijn de gastenkamers (met lift bereikbaar). De gastenkamers zijn ruim en beschikken over eigen douche en toilet. Bedlinnen en handdoeken zijn aanwezig en hoeft u niet mee te nemen.
Naast het klooster is er een prachtige boekhandel waar je uren kunt wegdromen. Behalve boeken kun je er ook cd's, abdijartikelen zoals kaas, kaarsen, honing, bier, kruiden en nog veel meer kopen. Voor een wandeling in de natuur kun je terecht in de abdijtuin of in het nabijgelegen Heeswijkse bos. 

Het blad Klooster! besteed(de) zomer 2021 met het themanummer Feest! aandacht aan de Norbertijnen omdat het 900 jaar geleden is dat de orde werd gesticht door Norbertus van Gennip. Het blad is mogelijk nog te bestellen bij de boekhandel of via uitgeverij Adveniat.

Meer informatie, over verblijf, reizen en kosten kunt u vinden in de folder van het kloosterweekend. Durft u het aan? Als u wilt weten hoe het er in een klooster aan toe gaat lees dan eens het boekje Eerste Hulp Bij Kloosterbezoek - Informatiekit voor kloostergangers. Over de drempel? Voor informatie en deelname kunt u Piet de Munck bellen 06-39798747 / 0187-642419, of via het aanmeldformulier

×